Monday, April 11, 2011

Headlines:

Niets is gelogen als men zegt; ‘in Amsterdam gebeurt het.....

Waar je vroeger bang was geraakt te worden door duivenpoep op de dam, moet je sinds vandaag vrezen voor loslatende geveltegels! Denk je op je gemak een McFlurry te eten op de dam, komt er gewoon geveltegel van 1 vierkante meter naar beneden. Pijnlijk ijsje of een ijsje wat je een levenlang gratis Happy Meals op gaat leveren! Maar of je daar echt happy van wordt is nog maar de vraag, want was dit in Amerika gebeurt had je leuk bedrag op je bankrekening gestort gekregen. Gevalletje; op het juiste moment maar op de verkeerde plaats.

Zo is afgelopen vrijdag de dader van de eigenaardige velgen-diefstal in West in zijn kraag gegrepen. Dat kruimeldieven gekke dingen doen was mij al bekend. (In Eindhoven heeft ooit een dief mijn fiets meegenomen, maar mijn zadel laten liggen! En een tijdje terug is er ingebroken in mijn auto en heeft de kieskeurige dief naast mijn autoradio twee van de drie Mentos rollen meegenomen. Duidelijk geen fan van drop, want drop liet hij liggen en fruit en mint heeft hij meegenomen. Smaken verschillen,maar wat een grap!!) Zo had deze velgen-dief genoeg aan één band in plaats van ze gewoon alle vier mee te nemen. We hebben hier te maken met een verzamelaar of deze persoon is gewoon extreem lui!

Mocht je nog een nieuwe criminele actie zoeken, is er weer een nieuwe trend ontstaan op gebied van vandalisme. Teer gooien! In de PC Hooftstraat wel te verstaan. De jongens gingen midden in de nacht te werk en vuurde vanaf hun fiets teer af naar de winkels. Rode verf gooien naar bont kan ik nog begrijpen, maar welke statement deze jongens willen maken geen idee. Waarschijnlijk gewoon baldadigheid, maar ze hebben niet door dat ze hiermee ander mensen op ideeën brengen. De eerst volgende klant die zijn broek niet meer mag ruilen of waarvan ze de schoenen niet meer in zijn maat hebben, weet precies hoe die wraak kan nemen.

In mijn wijk, het mooie Nieuwendam, wordt volop gespeculeerd over de mysterieuze zwarte stippen die zijn geplaatst onder de deurbel van verschillende huizen. Niet alle huizen zijn gemarkeerd, maar er is een selectie gemaakt. Men denkt dat dit een actie is van een groep inbrekers, die een blacklist hebben opgesteld van welke huizen hun doelwit gaan zijn. Reden om je zorgen te maken als je zo’n zwarte stip hebt ontvangen of is het gewoon krantenbezorger die niet kan onthouden waar hij een krantje naar binnen moet gooien? Je kan er een hele studie van maken, wellicht is het een grote grap! Een onrustzaaier die zijn plezier haalt uit het zien van alle mensen die als een gek met terpentine de stip aan het weg boenen zijn.

Ja ja.....In Amsterdam gebeurt het!!

3 comments:

  1. hoi hoi

    ja altijd wat te doen daar he
    en altijd zo'n heerlijk sfeertje als je A dam binnen komt

    ik benijd jou echt wel dat je daar in onze GEZELLIGE hoofdstad zit

    doei doei groetjes MC

    ReplyDelete
  2. Hallo schat

    Afgelopen weekend bij jou in A'dam geweest daar op dat gezellige purmerplein is het bijna altijd of het daar allemaal niet gebeurd,heb daar altijd het gevoel van vrijheid en veiligheid.Een echte Ámsterdammer vindt dat noord ook niet echt A'dam is.het enige vandalisme wat jij daar meemaakt is de kat die op jou balkon poept en de vogels die jouw kussens aan flarden pikken, nou schat daar is mee te leven.

    Liefs mam

    ReplyDelete
  3. Nou zus,

    Ik ben benieuwd wat ik dit weekend zal aan treffen in A'dam. Maar hier in het zuiden is het ook niet echt veilig, vorig jaar was Eindhoven de onveiligste gemeente van Nederland. Wil je veilig wonen dan moet je naar gemeente Zwartewaterland (ligt in noordwest Overijssel). Maar dan is de vraag wil je dat wel, want je kunt zeggen wat je wil, je verveelt je niet in A'dam.

    Kus Suus

    ReplyDelete