Tuesday, July 5, 2011

'Dutch Delight'

We genieten nog steeds van het heerlijke Kusadasi. Het is precies wat ik even nodig had; een heerlijk appartement in de buurt van het strand en het centrum. Minimale inspanning, maximaal genot. We eten hier kebab zoals die bedoelt is, genieten van het heerlijke klimaat en krijgen zoals alle toeristen alle aandacht van de wereld.

Het enige minpuntje zijn al die Nederlanders op iedere hoek van de straat, ik probeer ze te negeren maar om het Nederlandse cafe, de oranje bar en restaurant de lekkerbek kom je niet heen. Borrelnootjes op tafel en kroketten of frikandellen in de frituur, daar loop ik met een grote boog omheen. Het liefst ook om de Turken die zo goed en kwaad als het kan Nederlands proberen te spreken, maar die zijn bijna niet te vermijden! Net zoals de nederlandse benaming op de menukaart,zoals broodje shoarma met knoflooksaus en leuzen in winkels van bv nep horloges (overigens wel heel eerlijk, want er zijn nog steeds Turken die beweren dat het original is!!)

Ik snap dit niet! Waarom hebben sommige Nederlanders sterk de behoefte om zelfs op vakantie, het moment dat je even uit je normale omgeving stapt en weg bent van de Hollandse kost, nog lekker een frikandelletje te gaan eten tussen andere Hollanders. En wie heeft bedacht om zo'n bar of restaurant te beginnen? Waarom zou je op zo'n manier je stempel willen drukken op een mooie Turkse badplaats.

Persoonlijk wil ik alle Turkse specialiteiten eten en zoveel mogelijk van hun cultuur opsnuiven.Afgelopen dagen heeft Mehmet, onze Hollands sprekende gids, ons daar veel over meegegeven. Maar het liefste zou ik een dag mee willen draaien in een Turks gezin of een dag tussen al dıe groente en fruit op de markt willen werken ipv er als toerist langs te lopen.

Maar goed, toeristen in alle soorten en maten, ieder geniet op zijn eigen manier. Ik eet alleen die frikandel en kroket wel weer als ik in Nederland ben.

2 comments:

  1. Hallo lief

    Toen wij vroeger met jullie naar Italië gingen, en probeerde met jullie een pizza te eten viel dit niet mee.Onze dochter wilde niet al die rare dingen op haar pizza, om toch maar er voor te zorgen dat er goed gegeten werd ging mam maar in de keuken van de caravan hutspot staan maken hoe hollands wil je het hebben.
    Maar je ziet wel dat bij jou de smaakpupillen voortaan goed ontwikkeld zijn,want nu sta je open voor elk gerecht en dat is super.
    Voor zondag staan er friet met fricandellen op het menu, heerlijk toch.

    Liefs mam

    ReplyDelete
  2. Hoi zusje,

    Wat heerlijk dat jij zo kunt genieten van alles wat anders is. Jij bent dan ook de kameleon van onze familie, weet zich overal en in elke situatie aan te passen en voelt zich dan ook nog eens thuis. Nog even een paar dagen genieten en dan mogen jullie weer van de Nederlanse lekkernijen genieten.

    Kus Suus

    ReplyDelete