Monday, February 7, 2011

Ze leven nog lang en gelukkig

In deze tijd van eeuwige singles,daten binnen je eisenpakket en verbroken huwelijken,zijn er nog steeds mensen die pure liefde in stand houden.  Lekkere naïevelingen die nog geloven in romantiek. En niet alleen naïevelingen,maar ook de standvastige nuchtere man die zegt nooit te willen trouwen heeft een breakingpoint. Afgelopen weekend zag ik hem dan bijna op zijn knieën gaan (maar een knieval is niet geheel zijn stijl) en wist hij de vrouw van wie hij houdt,familie en vrienden te verrassen met een aanzoek!!
Hoe ouderwets het ook klinkt,maar elkaar het ja-woord geven is toch iets heel bijzonders. In ieder geval heeft iedere vrouw hier als klein meisje over gefantaseerd. De prins met het glazenmuiltje,de heldhaftige redder te paard en de kikker die veranderd in de man van hun dromen. Wij hopen allen dat één van deze sprookjes tot leven komt en vooral ‘Ze leven nog lang en gelukkig!’  
Ik wil geen afbreuk doen aan de romantiek,maar laten we heel eerlijk zijn dames,we willen allemaal die jurk!  Als kind laat je je rok zwieren met de gedachte dat in de toekomst in wit zijde te mogen doen. Het is absoluut niet de hoofdreden om te trouwen,maar wel een heel mooi toefje op de taart. En dan heb je inderdaad nog die mega taart waar het bruidspaar stralend in miniatuurversie bovenop staat en de fotograaf die hen op hun gelukkigste moment perfect weet vast te leggen. De complimentjes,cadeaus en abc-tjes van familie,oftewel die ene speciale dag waarbij het draait om jullie en je even het rode-loper-gevoel mag ervaren.
Ik weet dat niet iedereen kiest voor het huwelijk,omdat er meerdere en vooral modernere manieren van verbintenis zijn,maar het blijft super romantisch samen in het huwelijksbootje te stappen. Wie vind dat zo’n papiertje geen toegevoegde waarde heeft,beseft niet dat het niet om dat papiertje gaat. En al zou dat wel zo zijn gaat het in dit contract vooral om de kleine lettertjes. Niet alleen in voorspoed maar ook in tegenspoed! Dat wat er ook gebeurt je er altijd voor elkaar zal zijn. Een bevestiging van onvoorwaardelijk liefde,elkaar trouw belooft en er bewust voor kiest als man en vrouw door het leven te gaan. Want waarom zou je de suggestie willen wekken dat je nog alle opties open houdt terwijl je weet dat die ene persoon je gelukkig maakt. Iedereen is gelukkiger met z’n tweeën dan alleen.  Als je zeker bent van je zaak wat houd je dan nog tegen. Ga ervoor,vier de liefde en zeg volmondig; Ja, ik wil!!
Met dank aan Willem die mijn lieve zus zielsgelukkig maakt.

3 comments:

  1. Hallo lief

    Wat een super romantisch verhaal,maar je hebt wel gelijk.Wat is er mooier dan dat de liefde van je leven,samen met de kinderen een huwelijks aanzoek doet.Er werden menig traantje weggepinkt,op deze toch al speciale avond zorgde Willem voor het ultieme hoogtepunt.Als moeder van twee mooie dochters is dit een heel speciaal moment,zeker als je ziet hoe gelukkig je dochter is en dat is gewoon geweldig.Wij kijken allen uit naar een mooie huwelijksdag.Liefs mam

    ReplyDelete
  2. Yes,

    IK GA TROUWEN....... en iedereen mag het weten. 12 januari 2012 wordt de grote dag en nu mag ik met goede reden trouwjurken gaan passen. Ik ga er enorm van genieten.

    En zusje, bedankt voor een geweldigfeest.

    Liefs Suus

    ReplyDelete